dilluns, 31 d’agost del 2015

La pirotècnia que ha explotat avui a Saragossa va obrir el 25è Concurs de Castells de Focs de Tarragona

Imatge dels focs que van oferir a
 Tarragona. Foto: tarragona.cat
Aquest dilluns s'ha produït una explosió a l'empresa Pirotecnia Zaragozana, la mateixa que va disparar el primer castell de focs en el 25è concurs de Tarragona, el passat mes de juliol.

Cinc persones han mort i tres estan molt greus a conseqüència de l'explosió. Luis Miguel Roda, alcalde de Garrapinillos, on està ubicada l'empresa, ha dit que no té constància que s'hagin produït desperfectes a les vivendes d'aquest nucli de població, ubicat a 9 quilòmetres de la capital aragonesa per motius de seguretat. 

diumenge, 30 d’agost del 2015

Un accident aquesta nit deixa dos motoristes ferits a la Part Baixa

S'han produït múltiples accidents en aquest encreuament. Foto: Blog Barri del Port

A les 01h de la nit de dissabte a diumenge una camioneta envestia contra una moto fortament, llençant amb força als dos motoristes i la seva moto, aquesta disparada contra els contenidors situats a la cantonada del carrer. Segons informa el Blog del Barri del Port, l'accident es va produir pel fet que el conductor de la camioneta va saltar-se el senyal de stop. Aquest resultava il·lès mentre que el vehicle també es veia danyat i el para-xocs despenjat.

Els motoristes encara al terra. Foto: Blog Barri del Port

Personal del SEM atenent als ferits. Foto: Blog Barri del Port

Fins a l'indret van arribar en poc temps dos vehicles de la Guàrdia Urbana per tallar el trànsit i prendre declaració dels fets, i fotografies per tramitar la denúncia i atestat. També una grua que va endur-se la moto i dues ambulàncies dels Serveis d'Emergències Mèdiques que van haver d'atendre la parella, tots dos ferits, el noi el més perjudicat va haver de ser introduït pel personal mèdic amb llitera després de col·locar-li collaret i immobilitzar-lo. Tots dos van ser traslladats a l'hospital Joan XXIII.

dissabte, 29 d’agost del 2015

Els gegants de Sant Pere i Sant Pau també necessiten nous portadors per seguir sortint

Els gegants de Sant Pere i Sant Pau a la
imatge del seu perfil facebook
Seguint l'estela dels Gegants del Port i la Cucafera de Tarragona, ara els gegants de Sant Pere i Sant Pau també han fet una crida a les xarxes socials per trobar nous portadors i poder seguir sortint.

També els Gegants del Port i la Cucafera

Fa un mes ho feien els gegants del Barri del Port, el Neptú i l'Afrodita qui enguany fan 25 anys, i també la Cucafera tarragonina que els farà l'any vinent, en tots dos casos fins i tot amb un vídeo promocional. Aquest fet sembla evidenciar la falta d'implicació dels joves en la cultura, festa i tradició dels barris, o bé la falta de coneixement que s'hi pot entrar a formar part de les diverses colles per poder seguir permetent que els elements festius puguin sortir i ballar.

Una crida per "tornar a veure la llum"

"Estem buscant components per a que els nostres gegants puguin tornar a veure la llum, si vols tocar la gralla o timbal com si vols portar els gegants es la teva oportunitat !!!! També tenim uns Nanos per als mes petits!! En resum podeu gaudir d'una activitat per a tots els públics!!! Vine a fer barri i a disfrutar amb els nostres gegants!!!" diu concretament el missatge del facebook dels Gegants de Sant Pere i Sant Pau.

Els Chargrossos estrenen per Santa Tecla 2015 'Fes el teu nino-nano', un taller per recrear elements del seguici

Els Chargrossos faran un taller per crear elements festius
'Fes el teu nino-nano' és el nou acte de l'Associació Chargrossos de Tarragona' per Santa Tecla 2015 que arribarà el 19 de setembre a les 10h a la Plaça del Rei.  Un taller infantil de manualitats que et convida a construir el teu nano, bestia o gegant preferit amb caixes de cartrons i altres materials.

És requisit indispensable fer inscripció prèvia, gratuïta, (properament a la seva web: www.chargrossos.org) donat que els 50 primers participants tindran obsequi. Posteriorment, a les 12h tindrà lloc una cercavila per lluir les creacions amb el següent itinerari: Pl.del Rei, Pilats, Enrajolat, Major, carrer de la Nau,i de nou Pl.del Rei.

Iván Muñoz, president de l'entitat, ja va avançar aquesta novetat a 'El Mirador TGN' durant la 'MagiPicaTapa' que van organitzar per Sant Magí. Explica que "serà molt divertit" i que tot i que aquell dia s'ajudarà a fer creacions, lo ideal seria portar-les fetes de casa .Ho pots veure a partir del minut 2'14 del següent vídeo:

divendres, 28 d’agost del 2015

L'Àliga de Tarragona convoca per al 13 de setembre una Gigafoto amb tots els que l'han portat algun cop

Imatge de grup dels portadors de l'Àliga.
Foto: Àliga de Tarragona
Si ets dels que alguna vegada ha tingut ocasió de portar, ni que sigui un moment, l'Àliga de Tarragona durant alguna Baixada, estàs convocat el 13 de setembre  a participar de la Gigafoto que organitzen els portadors de la peça festiva a les escales de la Catedral.

Emmarcat en les festes de Santa Tecla, l'Àliga vol inmortalitzar de forma històrica i omplir masivament l'escenari on cada any s'apleguen milers de persones per viure la Baixada de l'Àliga. Els participants hauran de vestir amb la samarreta de l'entitat o de groc per tenyir així d'aquest color els peus de la Catedral a partir de les 12h.

La cita també comptarà amb una altre entitat groga, la Xaranga Tocabemolls que amenitzarà la jornada on no faltarà vermut i mamadeta, i el merxandatge oficial de l'Àliga.

Un miler d'usuaris fan viral un vídeo de paparres a l'estació de busos perjudicant la imatge de Tarragona

Una imatge de l'estació de busos, un espai altament transitat

Un vídeo penjat aquesta setmana per un usuari a Facebook on apareix un bon grapat de xinxes o paparres entre les ranures d'un banc de l'estació de busos de Tarragona, s'ha escampat per la xarxa, més que aquestes!

El videoaficionat fins i tot grata amb un bolígraf per tal de mostrar-les i el resultat és prou fastigós certament. Entenent l'època estival i el fet d'anar i vindre d'usuaris de tota mena en un lloc tan transitat i viatger com l'estació, podria ser l'explicació de tal problema que l'Ajuntament va combatre, va informar de seguida.

En aquest tipus de casos és freqüent que els usuaris a les xarxes comparteixin els continguts d'uns a altres en cadena fins a convertir el cas concret en viral sense més. Penjat el 26 d'agost el vídeo ja ha estat vist per gairebé 60 mil persones i l'han compartit més de 1.100 usuaris des de la font original, sense comptar els que ho hauran fet des d'altres perfils ja compartits.

Viralitat contra Tarragona desde Tarragona

Segons va informar de seguida l'Ajuntament de Tarragona, aquest problema va detectar-se la passada setmana i es va combatre fumigant l'estació. Així i tot un banc continuava afectat, el del vídeo, i va ser retirat la mateixa tarda. El que no es va retirar va ser el vídeo que va seguir escampant-se com la pólvora, tot i que l'usuari va ser informat del problema resolt i així ho va dir en els comentaris del vídeo el mateix dia, però aquesta informació no va transcendir igual.

Fer queixa d'un problema de casa surt a compte de cara a la imatge que projectem?. S'entén que un cas com aquest crea alarma i és freqüent fer-ne difusió, tot i que caldria preguntar-se perquè no també la informació sobre la ràpida actuació i resolució del problema. 

Potser l'impacte no ens dona marge a meditar primer si ens fa bé o malament difondre un vídeo així i amb quin objectiu, de cara a la imatge que mostrem de la nostra ciutat, i finalment acabem contribuïnt a perjudicar-la. O potser no tant, si tenim en compte que dels 60 mil que han vist el vídeo tan sols un miler ha optat per compartir-lo.

Deixant de banda la millor o pitjor neteja que hi pugui tenir la ciutat o altres mancances, menys sovint encara ens dediquem a presumir d'ella i els encants que també té, i molts. I  es què, si no ho fem els tarragonins, qui ho farà?.

dijous, 27 d’agost del 2015

L'entorn del Palau de Congressos s'omple d'imatges picants anunciant el show 'The Hole'

Una de les imatges del show. Foto: El Mirador TGN

El show 'The Hole' és una barreja de cabaret, teatre, burlesque, circ, música i humor que arriba a Tarragona del 16 al 20 de setembre amb 7 sessions programades al Palau Firal i de Congressos de Tarragona i ja hi ha cartells tant picants com el de la imatge de l'entorn del recinte que ho anuncia.

Molts tarragonins queden bocabadats en pujar les escales mecàniques del Palau de Congressos mirant els diversos cartells, uns quatre o cinc, i les imatges picants que en ells apareixen sobre aquest show, alguns també disparen fotografies i d'altres aparten la mirada ruboritzats. Cossos semi-nus i erotisme, homes i dones, en són protagonistes

L'espectacle coincideix amb Santa Tecla

Una altra imatge. Foto: @Joan_Ru_Ca
Què en pensarà la patrona de la ciutat? L'espectacle arriba coincidint amb Santa Tecla on el públic tarragoní podrà viure en directe aquest  show impactant, picant i atrevit que es va estrenar l’any 2011 a Madrid. Amb un to canalla, provocador i extremadament sensual “The Hole” és una experiència única, guiada per l’incorrectíssim Mestre de Cerimònies, interpretat per l’actor Quequé que organitzarà una festa en la seva mansió on convidarà als seus amics, atesos pels majordoms, la majordoma i la resta de servei, com a fil conductor.

'The Hole' va sorgir fruit de la col·laboració entre l’actor Paco León, la companyia de teatre Yllana i la productora d’espectacles Letsgo. Es va estrenar el 2011 a Madrid, al Teatre Calderón, on després de dues temporades d’èxit va començar la gira arreu de l’Estat Espanyol exhaurint localitats i amb un èxit de públic i crítica. Actualment es pot veure també de forma permanent al Gran Teatre Molière de la Ciutat de Mèxic.

Les entrades es poden adquirir a través de www.theholeshow.com amb un preu d’entre 29 i 36 € despeses de gestió no incloses. També ofereixen descomptes especials en les sessions dels dies 16, 17 i 18 de setembre. També es podran adquirir al Palau de Congressos una hora abans de cada espectacle.

El Mercat Central estrena una exposició de 40 cartells de les festes dels últims 70 anys (vídeo)

Un cartell amb els gegants negritus. Foto: El Mirador TGN

Aquest dimecres el Mercat Central va presentar els barrets de Santa tecla 2015 (ho pots veure aquí) i també va estrenar l'exposició de cartells festius, una mostra amb els 40 cartells de Sant Magí i Santa Tecla recuperats en els últims 70 anys gràcies a l'Ajuntament de Tarragona i la Biblioteca Pública.

Mostra de cartells al Mercat Central. Foto: El Mirador TGN

Els cartells llueixen al capdamunt dels passadissos del Mercat, que té l'objectiu de repetir l'any vinent incloent altres que encara no tenen i els que arribin nous. Ho pots veure també al següent vídeo:



*En breu les fotos al nostre facebook

dimecres, 26 d’agost del 2015

Vídeo: Entrevista amb Carlos Latre que ens parla del seu pregó, 'Tu cara me suena' i el seu espectacle '15 años no es nada'

Carlos Latre ha parlat amb 'El Mirador TGN'

Aquest matí Carlos Latre ha estat presentat com el pregoner d'enguany per Santa Tecla 2015 en un acte per part de l'alcalde Josep Félix Ballesteros i que pots veure complet en -aquest enllaç-

A més, 'El Mirador TGN' ha tingut l'oportunitat de parlar amb l'actor, imitador i humorista del seu pregó, de l'espectacle que ens oferirà el 12 de setembre a la Tàrraco Arena Plaça '15 años no es nada' i de la nova edició de 'Tu cara me suena' on fa de jurat a Antena 3. Finalment Latre ha dedicat unes paraules als nostres seguidors i espectadors. Ho pots veure en el següent vídeo:

El barret de Santa Tecla 2015 farà lluir als tarragonins els colors groc i verd del Chartreuse (vídeo)


Aquest matí s'ha presentat oficialment el barret de Santa Tecla 2015 que ja està disponible al Mercat Central a un preu de 5 euros tot i que a partir de la propera setmana els clients podran rebre butlletes de descompte amb les seves compres.

S'han editat un total de 4.000 barrets dels quals hi ha 1.500 de palla per als més tradicionals, i la resta, 2.500 s'han fet en color groc i verd fosfor. Es tracta dels colors propis del Chatreuse, el licor amb que es fa la beguda de les festes, la 'mamadeta' i de la que també s'han repartit degustacions en la presentació d'aquest matí. 

Barrets infantils com a novetat

Dels barrets en color, hi ha un miler en mida infantil, una de les novetats d'enguany, ha destacat Maria Virgili Pons, presidenta de l’Associació de Venedors del Mercat Central,qui juntament amb la regidora de comerç, Elvira Ferrando, han declarat que esperen que la presentació del proper any sigui ja al nou mercat. En aquest sentit, han destacat la bona sintonia, ganes i esperança.

Un instant de l'acte de presentació. Foto: El Mirador TGN
Barret infantil, la novetat. Foto: El Mirador TGN

40 cartells festius dels últims 70 anys exposats al Mercat Central

D'altra banda s'ha presentat també la nova exposició de 40 cartells de Sant Magí i Santa Tecla. dels últims 70 anys, un recull que ha estat possible gràcies a l’Ajuntament i a la Biblioteca Pública de Tarragona. S'espera repetir en propers anys amb l'objectiu d'incloure els que falten i els nous.

Carlos Latre es mostra il·lusionat per ser el pregoner de Santa Tecla 2015 on no faltaran els seus personatges (vídeo)

Ballesteros i  Latre  amb el
cartell de Santa Tecla 2015.
 Foto: El Mirador TGN
L'actor, imitador i humorista, Carlos Latre, s'ha mostrat il·lusionat per ser enguany el pregoner de les Festes de Santa Tecla 2015, i ha avançat que el seu pregó estarà carregat d'humor, repassant l'actualitat tarragonina on hi estaran presents els seus personatges.

No faltarà tampoc una imitació a l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros, qui s'ha encarregat de presentar-lo aquest matí al vestíbul del Tetare Tarragona reconeixent que "ja pateixo" entre riures de tots dos. El pregó tindrà lloc dilluns 21 de setembre al Saló de Plens de l'Ajuntament i anirà seguit de la tronada, el toc de crida, a la Plaça de la Font, com a inici de festes.

Latre ha mostrat el seu orgull per ser enguany el pregoner de la festa major "de la meva ciutat" ha dit amb sentit carinyo. Tot i que va néixer a Castelló fa 35 anys, la seva vinculació amb Tarragona, d'on són els seus pares, és estreta, ja que hi va viure fins als 20 anys. Entre altres va estudiar a l'Institut Martí i Franquès i va treballar a emissores locals com la Cadena Ser Tarragona. Ha confessat que li agrada tocar ferro, passejar per la Rambla Nova, on sovint s’inspira veien la gent passar, i el Serrallo.


L'alcalde Josep Félix Ballesteros i el pregoner de Santa Tecla 2015,
 Carlos Latre, aquest matí durant la presentació. Foto: El Mirador TGN

Per la seva part, Ballesteros també s'ha mostrat content al complir una realitat que ja fa anys que persegueix i que no havia estat possible encara per qüestions d'agenda. L'alcalde ha recordat una anècdota de Messi, un dels personatges que imita Latre, i ha obsequiat l'humorista amb una ampolla de Chartreuse.

Espectacle el dia 12 de setembre a la TAP

Latre, que a la nostra ciutat ha actuat anteriorment al Palau de Congressos i l'Auditori Camp de Mart, també ha tingut ocasió de conèixer per dins el Teatre Tarragona, un dels espais de la ciutat pendents per actuar, i s'ha compromès a fer-ho en una propera ocasió. Enguany ens porta el seu espectacle '15 años es nada' a la Tàrraco Arena Plaça el 12 de setembre a les 22h. Preguntat per 'El Mirador TGN' ha confesat que actuar a la TAP li fa respecte i que el seu espectacle és totalment novedòs i molt americà, carregat de personatges (fins a 150), humor, gags i peces musicals, "tota una festa" ens ha comentat.

Pots veure l'entrevista que 'El Mirador TGN' ha fet a Carlos Latre en -aquest enllaç- i a continuació el vídeo de l'acte de presentació complet:

dimarts, 25 d’agost del 2015

Carlos Latre i Antonio Orozco, grans cartells de la Tàrraco Arena Plaça per setembre i desembre

Antonio Orozco i Carlos Latrer anunciats a la TAP. Foto: Jesús Feliz

La Tàrraco Arena Plaça (TAP) anuncia a gran cartell d'una banda a l'humorista i imitador Carlos Latre que visitarà aviat la nostra ciutat, el proper 12 de setembre, mentre que per al concert d'Antonio Orozco caldrà esperar fins a l'11 de desembre. També hi aniran Rosendo i el festival Pintor Rock.

Carlos Latre ens presenta '15 años no es nada'

El nou espectacle de Carlos Latre, tindrà lloc dissabte 12 de setembre a les 22h. Després d’una gira de 3 anys posant en peus teatres de tota Espanya amb la reeixida i sorprenent “Yes, We Spain” Latre torna al teatre per celebrar els seus 15 anys en la professió. L’actor de Castelló, vinculat a Tarragona en la seva infància, ha confeccionat un one-man-xou més proper i divertit que mai. Aprofita l’ocasió per revisar tots els referents del seu treball en radio, televisió, cinema, publicitat i teatre i actualitza la seva llista de més 500 personatges… Per primera vegada en un teatre…150 personatges en escena!! Humor, imitacions, música, coreografies, noves veus i records dels personatges que un dia van convertir a Carlos en el millor imitador del país.

Antonio Orozco, 'Destino' Tarragona 

El concert d'Antonio Orozco a la TAP està programat per divendres 11 de desembre a les 21,30 dins del seu tour “destino”. Antonio Orozco és un dels artistes més brillants i amb més talent del panorama musical del nostre país i un dels cantants i compositors més prolífics del pop espanyol, amb una carrera en la qual ha forjat, desde l’any 2000, un valuosíssim llegat musical de set àlbums d’estudi i una discografia repleta d’importants nombres 1 en les llistes d’èxits.

PintorRock i Rosendo també a la TAP

Entre mitges, el 24 d'octubre tindrà lloc el 5è Aniversari del festival 'Pintor Rock' amb grups com Gatillazo, Narco Kop, Los chikos del maíz, Habeas corpus, Segismundo, Toxicómano, Desakato, La Gossa sorda,  Zoo i Rat-Zinger.

Finalment el 28 de novembre a 22h qui també actuarà serà Rosendo, l'exlider dels Leño que farà parada a la ciutat dins la gira 'Mentira me Parece '.

dilluns, 24 d’agost del 2015

El Drac de Sant Roc organitza un 'Vermouth Dractònic' i una mostra de bèsties pels seus 30 anys

Amb motiu dels 30 anys del Drac de Sant Roc, el proper diumenge 13 de setembre de 12h a 16h s'ha organitzat un vermut electrònic al carrer Cos del Bou sota el nom 'Vermouth Dractònic' amb èxits musicals a càrrec de Mr.PinUp.

D'altra banda per al 18 de setembre s'ha organitzat també l'acte '30 anys, 30 bèsties' amb una mostra de peces de foc d'altres pobles i ciutats.



Enguany el Drac de Sant Roc ocupa a més la imatge de les festes de Santa Tecla 2015 i del merxandatge festiu. 

Per la seva banda, el Drac de Sant Roc petit, també està d'aniversari, compleix 15 anys i ha estat recentment restaurat després d'una caiguda.

diumenge, 23 d’agost del 2015

'El Mirador TGN' tanca Sant Magí 2015 duplicant fins a 23 el nombre de vídeos oferits aquestes festes i augmentant seguidors


'El Mirador TGN' ha iniciat nova etapa amb bons resultats en plenes festes de Sant Magí i a espera de l'arribada de Santa Tecla 2015, amb augment de seguidors a les xarxes socials, més visites, subscriptors i nombre de vídeos oferits.

Un any més, i des de fa cinc, 'El Mirador TGN' s'ha caracteritzat per oferir els vídeos de les festes amb rapidesa, el mateix día o posterior en la majoria de casos.

350 nous seguidors totals a les xarxes socials en 15 dies

Xifres positives per al blog qui el passat 8 d'agost anunciava una renovació pels seus 5 anys. En tan sols quinze dies la xifra de seguidors a Facebook ha augmentat dels 1.050 a 1.288, el que suposa un increment de 238 nous seguidors durant les festes de Sant Magí i 116 més a Twitter on les dades han variat dels 600 als 716 seguidors. Això significa que més de 350 nous usuaris són seguidors dels continguts de 'El Mirador TGN' entre totes dues xarxes.

Conscients que de tota manera no són grans xifres totals després de 5 anys, i que és degut a la baixada d'activitat dels últims anys, sí són unes estadístiques que apunten a la recuperació i nou lideratge en aquesta nova etapa iniciada.

Rècord de vídeos oferits en unes festes

Si més no, 'El Mirador TGN' s'ha superat oferint fins a 23 vídeos d'aquest Sant Magí, duplicant la desena de vídeos habituals que oferia en aquesta festa major petita tarragonina i batent els seus rècords també al superar la vintena habitual que ha vingut oferint anys enrere per Santa Tecla, per tant és el primer cop que s'ofereixen tants vídeos per a les festes tarragonines i tenint en compte que Sant Magí, és la festa major petita. Això podria preveure un altre rècord si la xifra es supera per Santa Tecla.

Aquest fet ha incrementat també les xifres del canal youtube amb 5 mil noves visualitzacions totals i on el nombre de subscriptors ha pujat dels 183 als 203, el que significa 20 noves subscripcions. Del mateix mode i amb els nous vídeos oferits el total de peces pujades al canal varia dels 213 vídeos als 253 totals, ja que cal afegit també fins a 14 vídeos amb felicitacions de diversos rostres tarragonins relacionats amb la cultura, les festes i la societat tarragonina que han volgut dedicar unes paraules a aquest blog i els seus seguidors com, entre altres, els nanos nous, nanos vells, gegants moros, gegants vells, ball de bastons, chargrossos, alguns regidors i entre ells, la de cultura, Begoña Floria, o el mateix alcalde Ballesteros, (veure vídeos) als qui donem les gràcies, més altres que aniran arribant.


El nou aspecte dels Gegants Moros el més vist

Si apuntem xifres en un top5 dels vídeos més vistos de les festes de la nostra llista de reproducció de Sant Magí 2015 amb un total de més de 440 reproduccions, el vídeo sobre la presentació de la restauració dels Gegants Moros ha obtingut la major expectació amb més de 330 visualitzacions, seguit de la Watermelon Pool amb més de 230, el 2n Concurs de menjar Hot Dogs dels Chargrossos amb més de 210, el reportatge sobre el nou aspecte dels Gegants Moros amb opinions ciutadanes amb gairebé 200 i finalment les caigudes de Kevin Bordas a la Watermelon amb més de 150.

La Remullada 2015 s'ha vist afectada al nostre canal

Un fet que ha hagut de lamentar 'El Mirador TGN' va ser la retirada del vídeo de la Remullada 2015, un dels més populars cada any al nostre canal per les festes de Sant Magí i que en tan sols un dia superava les 150 visites i formaria part d'aquest top5. En aquest cas l'hem hagut de tornar a pujar amb algunes variacions per evitar-ho, fet pel qual el nombre de visions s'ha vist perjudicat.

També cal mencionar el vídeo promocional dels 5 anys de 'El Mirador TGN' oferint les festes amb fins a 240 reproduccions.

Nova imatge del blog i publicacions populars

Pel que fa al blog, 'El MiradorTGN' ha obtingut un total de gairebé 8.000 visites en l'últim mes en què també s'ha variat aspectes en el disseny i distribució dels continguts, a banda del logo i portada renovats. També s'ha estrenat nova careta per als vídeos del canal i una especial per a les festes de Sant Magí. Les publicacions més populars d'aquest període han estat la del Concert 40 Hot Mix amb gairebé 400 visites i seguidament altres com la de la Watermelon Pool, l'arribada de les festes de Sant Magí amb programa festiu, anunci nova edició del concurs de Hot Dogs, l'esfrondrament del carrer Mallorca o sobre els urinaris de les festes.

'El Mirador TGN' vol agrair les mostres de suport, felicitació i confiança donant benvinguda als nous usuaris i lectors, i agraint la difusió a xarxes d'altres perfils com 'Tàrraco Festes' amb qui tot i la competència, s'ha complementat.

Diversos rostres tarragonins feliciten els 5 anys a 'El Mirador TGN'


Diversos rostres tarragonins relacionats amb les festes, la cultura i societat tarragonina han volgut dirigir-se als espectadors i seguidors de 'El Mirador TGN' per reconèixer la tasca feta i felicitar al blog pel seu 5è aniversari, els hi donem les gràcies!

És el cas de diverses colles com la dels Gegants Moros, els Gegants Vells, els Nanos Nous, els Nanos Vells, els Chargrossos, la Travessa d'Andròmines o el Ball de Bastons de Tarragona. Altres com l'actor Oriol Grau de Dames i Vells, regidors com Begoña Floria (cultura i festes), Elvira Ferrando (relacions ciutadanes), Pedro Sánchez (Ciutadans Tarragona), Albert Abelló (CiU Tarragona), Pau Ricomà (ERC Tarragona) o el mateix alcalde Josep Fèlix Ballesteros formen part d'aquesta primera tanda a la que es sumaran altres properament i durant les festes de Santa Tecla 2015.

Actualització 27.09.15: Durant les festes de Santa Tecla 2015, tal com havíem avançat, s'hi han sumat altres colles populars com el ball de Diables de Tarragona, el Bou, Diables Voramar i Víbria, el Griu, el Drac de Sant Roc, ball d'en Serrallonga, l'Àliga, Mulassa, Lleó, Cucafera, l'actor Fermí Fernández de Dames i Vells i l'imitador Carlos Latre (pregoner d'enguany).

A continuació totes les felicitacions:

dissabte, 22 d’agost del 2015

Vídeo: Així va ser la MagiPicaTapa 2015 dels Chargrossos a Sant Magí amb bona acollida a la Pl.Verdaguer

MagiPicaTapa 2015 amb bona acollida a la Plaça Verdaguer. Foto: El Mirador TGN

Enguany l'Associació dels Chargrossos de Tarragona van organitzar a la Plaça Verdaguer una primera edició de la què han anomenat la MagiPicaTapa, la versió de Sant Magí de la TeclaTapa de Sana Tecla on diverses entitats ofereixen tapes i begudes en una paradeta per recollir fons per a les sevens entitats i activitats. 

Parada dels Chargrosos a la MagiPicaTapa 2015. Foto: El Mirador TGN

Un esdeveniment que va tenir bona acollida i ambient distès entre el públic que s'hi va apropar i que també va ser espectador de la 2a Edició del Concurs de menjar Hot Dogs i que pots veure en -aquest enllaç-

Vídeo i Fotos Remullada 2015 de Sant Magí a Tarragona

Remullada 2015. Foto: El MiradorTGN

Un any més la Revetlla Remullada de Sant Magí 2015 va omplir de color, llum, música, aigua i gresca la Plaça del Rei.

Remullada 2015. Foto: El MiradorTGN

'El Mirador TGN' t'ofereix com des de fa cinc anys (#5anysMiradorTGN) un vídeo amb més de 40 minuts de resum de la nit i zooms on podràs trobar-te #modobuscandoawally com també a l'àlbum amb gairebé 150 (fotos i captures) al nostre facebook on pots seguir-nos i d'igual mode a twitter.

Remullada 2015. Foto: El MiradorTGN

Etiqueta't a tú i els teus amics, clica 'm'agrada' i comparteix!. També et pots subscriure al canal youtube on tenim tots els vídeos de les festes!

divendres, 21 d’agost del 2015

Nou esfondrament a Tarragona, aquesta tarda un sostre del carrer Mallorca

Carrer tallat per l'esfondrament. Foto: El Mirador TGN

El carrer Mallorca s’ha tallat aquest divendres a la tarda al trànsit després que hagi caigut el fals sostre d’una casa de la zona, informa Tarragona Ràdio.

Bombers a l'indret. Foto: El Mirador TGN
Els fets han passat sobre les 17h de la tarda en un pis de l’edifici número 10 del carrer. No hi ha hagut ferits de consideració. Les persones afectades han estat ateses per les assistències sanitàries desplaçades al carrer.

Efectius de la Guàrdia Urbana i dels Mossos, 3 vehicles dels bombers i dues ambulàncies del SEM s’han traslladat a la zona diu l'emissora.

Una hora més tard, El Mirador TGN ha pogut comprobar que el carrer segueix tallat i els efectius inspeccionen l'edifici.

El Pla de la Seu es transforma en banquet de boda en el rodatge d'una pel·lícula xinesa

Una imatge de l'escena del banquet. Foto: Càsting Tarragona

El Pla de la Seu es convertia aquest dijous en plató de cinema durant el rodatge d'una escena de cinema xinès amb un banquet de boda.

Després de les festes de Sant Magí, els peus de la Catedral tornaven a acollir una celebració, en aquest cas de ficció amb actors, càmeres, tècnics i tot en mans d'un director xinès d'èxit, Wen Zhang, i la col·laboració de Tarragona Film Office, informa avui el Diari Més.

Una imatge del rodatge. Foto: Diari Més
Segons el rotatiu, la boda en sí va gravar-se al monestir de Santes Creus el dia abans i altres indrets catalans del film són Barcelona, Sitges i Vilanova i la Geltrú. No és el primer cop que Tarragona és escenari de pel·lícula i cada cop és més freqüent. L'última vegada a la Rambla Nova i al Banc d'Espanya. .

Segons el Diari Més, durant el rodatge hi havia uns 164 cineastes i al voltant de 150 actors, actrius i figurants, a més de 16 furgonetes, 8 camions i 3 cotxes al carrer Sant Antoni.

Fa unes setmanes s'anunciava per xarxes socials per part de Càsting Tarragona que es buscaven figurants vestits de boda, remunerat, i ara coneixem el destí dels que van ser escollits, figurar en aquest film xinès que transportarà l'encant de la Catedral tarragonina fins a la Xina.

En tan sols dues setmanes, Santa Tecla 2015 gairebé ja supera la venda de samarretes de tota la passada edició

Imatge de la presentació de la samarreta fa dues setmanes
La nova samarreta de Santa Tecla 2015 en to taronja i amb el drac de Sant Roc com a protagonista, bat rècords de vendes, segons informa Tarragona21.

En tan sols dues setmanes en que la nova samarreta de Santa Tecla és a la venda, ja s'han venut 3.000 exemplars. Gran èxit de vendes tenint en compte que en tota l'edició anterior es van dispensar 3.600. Per aquest motiu havia previstes 3.900 per enguany, a les que s'espera arribar en acabar aquesta setmana i ja s'han hagut de demanar 2.000 samarretes més.

A més cal tenir en compte que encara  no ha obert la botiga de les festes al vestíbul del Teatre Tarragona, punt principal de venda. Per ara es pot comprar en catorze botigues de la ciutat a preu de 12 euros.

dijous, 20 d’agost del 2015

Després de Sant Magí 2015, Tarragona pot demostrar que ja té #GanesdeSantaTecla fent un vídeo

I un cop acaba Sant Magí 2015, Tarragona ja té l'ull posat en Santa Tecla. Per aquest motiu aquest matí s'ha presentat la nova campanya #GanesdeSantaTecla per part de Tarragona Cultura, amb que els tarragonins podran demostrar-ho a les xarxes socials. 

#GanesdeSantaTecla serà el hastag/etiqueta a utilitzar i s’han proposat dues accions participatives. D'una banda un concurs de vídeos breus a Instagram i a Twiter entre el 26 d’agost i el 15 de setembre per tal que un jurat faci una tria dels tres millors que de forma popular seran votats posteriorment.

D'aquesta manera els participants poden recrear el moment de la festa que més els agrada i per agafar idees s’han presentat quatre espots elaborats per 'El Joc Produccions' i que ha dirigit artísticament, Hèctor de la Salud.

Per altra banda, un concurs de samarretes festives elaborades personalment i que hauran de mostrar-se una estona abans del Cafè, Copa i Puro del 21 de setembre.

Entre els premis, l’abonament doble pels Teatres de Tarragona, el passi a les piscines municipals o el marxandatge festiu, a més d'entrades per Mar i cel de Dagoll Dagom.

Enguany, el tuitaire convidat serà el periodista Jordi Gil.

Vídeo: Èxit de participació a la 1a Edició de 'Puja aquí dalt i balla' per Sant Magí 2015 amb gairebé 300 persones

Un instant de la caminada en el seu pas per la Plaça de Mitja Lluna, deixant
enrere el Barri del Port. Foto: El Mirador TGN / Blog Barri del Port

Aquest passat dimarts Sant Magí 2015 va estrenar amb gran èxit de participació l'acte 'Puja aquí dalt i balla', una caminada popular que va comptar amb unes 250 persones.

A partir de les 21h els participants van anar arribant a la Plaça dels Carros, punt de partida, on l'Agrupació Sardanista Tarragona Dansa, organitzadora de l'esdeveniment, els va rebre amb música i repartint els 300 barrets previstos, enguany de color taronja, i els tiquets per poder degustar la fideuada final. Aquesta va tenir lloc un cop arribats al Portal del Carro, a la Part Alta, on l'Associació d'Amics de Sant Magí els van rebre davant de la capella i es va ballar una sardana en honor al patró.

La caminada va donar tret de sortida amb un petard després d'una foto de grup i els més de 200 participants van enfilar el carrer Apodaca i Unió fins la Rambla Nova direcció el carrer Misericòrdia i Major fins arribar a les escales de la Catedral on es va fer una altra foto grupal. Durant tot el camí va acompanyar una xaranga i un grup de grallers amb amparitos i altres temes que van amenitzar la marxa, despertant curiositat i atenció dels presents als diversos carrers de l'itinerari. 

Manel Andreu entrevistat abans d'iniciar-se l'acte.
Foto: El Mirador TGN / Blog Barri del Port

L'acte trasllada la festa a la Part Baixa i espera consolidar-se

Igual que l'acte 'La Cucafera Baixa', de Santa Tecla, uneix Part Alta i Part Baixa, la caminada 'Puja aquí dalt i balla' neix establint nexe d'unió entre els dos barris tot i que amb recorregut a la inversa i amb el mateix objectiu de "traslladar la festa a altres punts de la ciutat com aquest" explica Manel Andreu, membre de l'entitat que celebra així el seu 35è aniversari.

D'altra banda, Andreu comenta que "esperem consolidar l'acte com un més del programa festiu de Sant Magí". L'èxit va ser innegable des d'inici a final i es preveu que el proper any es superin les xifres. José Ruiz, president de l'A.V.V del Port, també va estar-hi present a la Plaça dels Carros i va expressar la seva satisfacció, ja què "és positiu i de valorar, que es programin més i nous actes on es tingui en compte la Part Baixa".

'El Mirador TGN' ofereix la cobertura en vídeo de forma conjunta amb el Blog del Barri del Port i la seva televisió/canal youtube 'Barri del Port TV'


*Podeu veure algunes fotos de l'acte tot i que no amb molt bona qualitat, en -aquest enllaç-

Vídeo: La Professó i els Pilars caminant tanquen les festes de Sant Magí 2015

Imatge de Sant Magí al Portal del Carro. Foto: El Mirador TGN

Aquest dimecres les festes de Sant Magí 2015 arribaven a la seva fi després de diversos dies d'actes i festes on la pluja enguany no ha afectat finalment la programació. 

Pilar caminant dela Colla Jove. Foto: El Mirador TGN

La professó amb el seguici i la tradicional arribada de la imatge del sant al Portal del Carro amb tronada i seguit dels Pilars Caminant dels Xiquets de Tarragona, la Colla Jove, els Xiquets del Serrallo i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, eren els últims actes per concloure la festa major petita de la ciutat. Abans, al matí les quatre colles van donar-ho tot amb grans construccions i èxit durant la Diada Castellera a la Plaça de les Cols.





*Pots veure fotos d'aquests actes en -aquest enllaç-

dimecres, 19 d’agost del 2015

Vídeos: Arribada d'aigua i Cercavila de Sant Magí 2015

Arribada de l'aigua. Foto: El Mirador TGN

Un any més l'aigua de Sant Magí de la Brufaganya ha fet arribada a la ciutat amb el seguici de carruatges i portants de l'aigua. Posteriorment la cercavila amb el Seguici Popular i entrada de l'aigua al Portal del Carro. Ho pots veure toto als següents vídeos:


La concentració d'actes a la Part Alta perjudica 'Els Sabors de Sant Magí' a la Rambla Nova (vídeo)

Estand de l'Ass. Folklòrica Andalusa a la Rambla Nova. Foto: Blog Barri del Port

La Federació de Casas i Centres Regionals de Tarragona conclou avui la quarta edició de Sabors de Sant Magí, on es poden degustar els plats més icònics de la gastronomia nacional en les set casetes.

Entre l'àmplia oferta culinària, es pot trobar plats com el pop a la gallega, el peixet fregit andalús o la caldereta extremenya, tots ells a preus molt econòmics i sense oblidar les begudes típiques de cada regió .

L'Ass. Cultural Folklòrica Andalusa, ubicada al Barri del Port, participa un any més de les parades gastronòmiques de la Rambla Nova, 'Els Sabors de Sant Magí'. Luisa Márquez, la presidenta, es queixa de que els actes es concentren a la Part Alta i aquest fet els perjudica. Apunta que l'any anterior els hi va anar millor.

Els castells, la Professó i l'entrada de Sant Magí al Portal del Carro, destacats de l'últim dia de festes

Imatge d'arxiu de la professó de Sant Magí

Després d'intensos dies de festa, arriba l'últim amb la Diada Castellera a la Plaça de les Cols a partir de les 12h amb castells, torres i pilars per part de les quatre colles castelleres de la ciutat, els Xiquets de Tarragona, la Colla Jove Xiquets de Tarragona, Xiquets del Serrallo i Castellers de Sant Pere i Sant Pau.

D'altra banda, aquesta tarda a les 19h des de la Plaça de la Font i fins al Portal del Carro l'Anada a Professó amb el Seguici per tal de sortir a les 19.30h. Serà cap a les 21h quan el recorregut haurà finalitzat i la imatge de Sant Magí entrarà a la capella del Portal del Carro amb foc pirotècnic. Seguidament els pilars caminant de les colles castelleres.

A les 21.15h la Tornada del Seguici cap a la Plaça de la Font on a les 21.30h tindrà lloc la Tanda de Lluïment i últims balls que donaran per finalitzades les festes de Sant Magí 2015.


dimarts, 18 d’agost del 2015

L'arribada de l'aigua, la Remullada i la Revetlla, destacats d'aquest dimarts per Sant Magí 2015

Revetlla Remullada en imatge d'arxiu

Aquest dimarts el programa de Sant Magí ve destacat per l'arribada de l'aigua, no de pluja que podria ser i esperem que no, ja altres anys ha afectat (veure), sinó per la procedent de la Brufaganya amb els tradicionals carros fins a la capella de Sant Magí. De tota manera l'aigua seguirà sent avui protagonista i sí mullarà als assistents a la popular Revetlla Remullada que és l'altre dels actes forts de les festes.

Arribada de l'aigua en imatge d'arxiu
Serà a les 19h quan els carros arribaran a Tarragona amb l'aigua beneïda de Sant Magí fins a la Plaça de la Font, més tard pujarà fins al Portal del Carro amb el Seguici Popular.

A les 20.30 hi haurà ball de gegants a la Plaça de la Font i a les 21h s'estrena des de la Plaça dels Carros i fins al Portal del Carro la caminada 'Puja aquí dalt i balla' per part de Tarragona Dansa, amb sardana final i fideuada.

La remullada tindrà lloc a la Plaça del Rei a les 23.30h amb la Companyia d'espectacles Pa Sucat i Dj Remullat, mentre que a la Plaça de la Font estaran les orquestres Girasol i Mitjanit.

Dames i Vells de Tarragona estrena samarreta i vol sonoritzar les places per Santa Tecla 2015 (vídeo)

Una imatge del ball de Dames i Vells de Tarragona. Foto: El Mirador TGN

El passat diumenge Dames i Vells van organitzar un vermut a la plaça que rep el seu nom on van oferir una fideuada amb l'objectiu de recaptar fons ja que "volem sonoritzar totes les places on interpretem el ball per Santa Tecla" explica Xavi Zaragoza, actor i vicepresident de la formació.

Del mateix mode es va presentar la samarreta "que estrenem després de 500 anys" bromeja Zaragoza qui explica que "Hi diu 'toca'm peron' que és el que diem a la representació i que ens identifica". Aquesta és de color taronja i té un cost de 10 euros que també ajuda al finançament de l'entitat.

La jornada va comptar amb èxit rotund de públic i va oferir a més un divertit 'fotocul' i el 1er Concurs de Dama i vell en que van participar quatre parelles (veure aquí). Els guanyadors, a partir dels aplaudiments del públic, van ser Hèctor de la Salut i Xavier Ribera . El premi consisteix en actuar a la representació de Dames i Vells que es farà el 22 i 23 se setembre per Santa Tecla.

Vídeo: Sindriada 2015 ''diferent'' al Highland amb la Banda del Panda i premiats 2a Watermelon Pool

Talls de síndria servits en terrina. Foto: El Mirador TGN

Enguany la popular Sindriada 2015 de Sant Magí ha tingut lloc al pub Highland després que els organitzadors i Ajuntament comuniquessin a últim moment, 3 hores abans per xarxes socials, la decisió de traslladar l'acte de la plaça de les Cols a aquest local de la Rambla Vella davant el risc de pluja (veure), i que l'any anterior ja va afectar l'acte.

Repartiment de la Sindriada 2015. Foto: El Mirador TGN
Tot i que l'entrada era gratuïta i limitada a aforament, això no va ser un problema. La Sindriada d'enguany va patir els efectes d'aquest canvi i va quedar una mica deslluïda perdent la tradicional imatge a la Catedral i comptant amb molt menys públic. Tot i així va ser una sindriada diferent i amb un toc de glamur de la mà de Sandia Fashion que va servir els talls en terrina com si fos un gelat.

Una imatge atípica al Highland amb gent de totes les edats i fins i tot petits durant la menjada popular de síndria al vestíbul/entrada del local, i acompanyada amb el concert de La Banda del Panda, a la sala de festes.

Concert de La Banda del Panda. Foto:El Mirador TGN

Rebombori a les xarxes socials

El fet que l'Ajuntament reubiqués l'acte en un lloc privat va despertar comentaris de tot tipus a les xarxes socials on es va crear cert rebombori. D'una banda els qui qüestionaven l'arribada de pluja, que finalment es va produir hores més tard que acabés l'acte, a la matinada d'ahir, i per altra els qui consideraven que havia altres espais públics tancats on es podria haver oferit.

El perfil de l'Ajuntament a les xarxes socials va donar com explicacions que s'havien estudiat diverses opcions i aquesta no presentava costos addicionals pel trasllat a l'organització.


Carles Carrasco i Albert Puñet guanyen la Watermelon

L'actor i artista Carles Carrasco i l'aliguer Albert Puñet, guanyadors de la 2a Edició de la Watermelon Pool 2015 (vídeo de la watermelon) van estar-hi presents.

Instant dels parlament ssobre el veredicte de la Watermelon Pool 2015. Foto: @begofloria

Un cop acabat el concert de La Banda del Panda, Jordi Viñolas 'El feriante' i organitzador, els va fer entrega i menció dels 1.000 euros recaptats i que van destinar a la Protectora d'Animals i a l'Associació La Muntanyeta. Van estar-hi presents i van fer parlaments representants de les diverses entitats, els guanyadors i la regidora de Cultura i Festes, Begoña Floria.

Vídeo: 1er Concurs de Dames i Vells 2015 amb la participació de quatre parelles

Alguns dels participants. Foto: El Mirador TGN

Aquest diumenge el 1er Concurs de Dames i Vells va omplir la plaça que porta el nom en honor al ball parlat i on van participar quatre parelles. El públic es va encarregar de decidir la guanyadora mitjançant els seus aplaudiments. La convocatòria consistia en arribar caracteritzats de Dama i Vell i sorprendre al públic amb versots.

Plaça de Dames i Vells abans del concurs. Foto: El Mirador TGN
Els guanyadors, a partir dels aplaudiments del públic, van ser Hèctor de la Salut i Xavier Ribera . El premi consisteix en actuar a la representació de Dames i Vells que es farà el 22 i 23 se setembre per Santa Tecla.. També es va dur a terme el 'fotocul' i una fideuada per recaptar diners amb l'objectiu de sonoritzar les places on es representa el ball de cara a Santa Tecla (veure detalls).



L'actor tarragoní i director teatral del ball de Dames i Vells, Oriol Grau, es va mostrar agraït amb 'El Mirador TGN' per la tasca durant cinc anys penjant íntegrament el ball parlat, "piratejant" va dir ell en la seva salutació pel 5è Aniversari del blog. "



*Podeu veure algunes fotos en -aquest enllaç-

VISITES: