dilluns, 27 de juliol del 2015

Vídeo: La Cucafera busca princesa 2015

Irene López, nova princesa de 'La Cucafera Baixa 2015' en l'acte
presentat per Adrià Recasens. Foto: Blog Barri del Port
Emmarcat en les XXVI Festes del Barri del Port'15, aquest passat dissabte a la tarda va tenir lloc l'acte 'La Cucafera busca princesa 2015' com a càsting per escollir la nova nena que farà de princesa a La Cucafera Baixa enguany per Santa Tecla.

Presentat pel periodista, organitzador de l'acte, i autor del Blog del Barri del Port, Adrià Recasens, i amb tres membres de la Xaranga Tocabemolls com a jurat, Joan Fortuny, Miquel Marchena i Albert Farreró, la convocatòria va comptar amb una desena de nenes de les quals van fer la prova finalment nou.

"Tenim que felicitar a totes les candidates pel gran nivell, totes ho han fet molt bé i ha costat haver-se de decidir per escollir tres finalistes i una guanyadora" van valorar els Tocabemolls, banda que acompanya la Cucafera durant la baixada des de la seva primera edició.

Membres de la Xaranga Tocabemolls com a jurat deliberant. Foto: Blog Barri del Port

Les nenes, d'edats entre 6 i 9 anys, van pujar una per una sobre l'escenari per presentar-se al públic i recitar el poema que prèviament s'havien hagut d'estudiar. Es tracta dels versos que la princesa dirigeix als tarragonins i tarragonines la nit de la baixada als peus de la Catedral. Allà allibera i domestica la bèstia per tal que deixi de menjar persones i llenci caramels, el ritual que segueix i representa la llegenda en l'acte 'La Cucafera Baixa' que enguany arribarà ja a la seva tercera edició.

Una imatge amb totes les candidates del càsting 2015. Foto: Blog Barri del Port

Després d'una difícil deliberació el jurat va donar el nom de tres finalistes, i per acabar de decantar-se per una, aquestes van haver d'explicar per quin motiu els hi agradaria representar el paper de la princesa. Finalment, Irene López Torres, de 8 anys i provinent de Sant Pere i Sant Pau, va resultar guanyadora i anomenada nova princesa per a 'La Cucafera Baixa 2015'. Aquesta, il·lusionada i contenta, va rebre la corona i el vestit per part de la princesa de l'edició anterior.

Les tres finalistes. Foto: Blog Barri del Port
Amb la col·laboració entre altres de FCC, Martina Erviti i Blanca Rullo, les altres dues finalistes, junt a la resta de candidates i la guanyadora, van marxar totes elles obsequiades amb una bossa de regals diversos per haver participat, per part de l'organització, qui valora positivament l'èxit de convocatòria, el nivell de participació i el ressò obtingut.



*Pots veure totes les fotos de l'acte en -aquest enllaç-
*Pots veure notícia sobre l'acte i les festes a Tac12 en -aquest enllaç-
*Pots veure reportatge al programa País Km0 en -aquest enllaç-
*Pots veure més vídeos de les festes en -aquest enllaç-

diumenge, 12 de juliol del 2015

Vídeo: l'Àliga de Tarragona torna a casa restaurada pels seus 30 anys

Un i9nstant de la cercavila amb la nova Àliga. Foto: ElMiradorTGN

Aquest dissabte 11 de juliol la Plaça de les Cols ha acollit l'acte de presentació de l'Àliga de Tarragona que 'Torna a casa restaurada!'.

L'esdeveniment va anar a càrrec de la presència de l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros; la tinent d’alcalde de Cultura, Begoña Floria, i alguns dels responsables de la restauració, escultura i joieria, així com els representants del Ball de Diables de Tarragona i l’Àliga de Tarragona, responsables de la peça. 

El projecte de restauració s’ha dut a terme durant els darrers quatre mesos i s’ha fet amb motiu del 30 aniversari d’aquest element festiu tan destacat i ha estat encarregat, per part de l’Ajuntament a Antoni Mas i Castelltort, escultor de l’Àliga l’any 1986 i de l’Àliga petita el 2008; a Biosca Pintors, Pintura Decorativa i Restauració i finalment per a la restauració de la corona de l’Àliga, a Tallers de Joieria Blàzquez, qui ja la van fer l’any 1986.

dissabte, 11 de juliol del 2015

Vídeo: Festa Groga amb Cercavila pels 5 anys de Xaranga Tocabemolls a Tarragona

Un instant de la Festa Groga a la Plaça del Rei.
 Foto: El Mirador TGN www.elmiradortgn.blogspot.com

Aquest divendres 10 de juliol a les 19:00 a la plaça de la Font la Xaranga Tocabemolls va organitzar un acte festiu per tal de celebrar els seus 5 anys des de la seva fundació. L’acte, batejat amb el nom de Festa Groga, consistia en una cercavila musical pels carrers de la Part Alta on van estar acompanyats per més de mig centenar de persones.

Un inici inesperat donava el tret de sortida a la Festa Groga des de la plaça de la Font com escenari del començament de la cercavila de celebració que, a ritme d’Amparito Roca i altres himnes festius, v seguir pel carrer Cós del Bou, baixada Peixateria, plaça del Rei, Santa Anna, plaça del Fòrum, Merceria i plaça de les Cols.

En cadascuna de les places la xaranga va fer parada per interpretar una part del nou espectacle creat especialment per a la ocasió. L'acte va tenir molt bona resposta de públic d'inici a fi i va allargar-se més d'una hora de gresca, música, ball i disbauxa.

 

La Xaranga Tocabemolls va néixer l’any 2010 arran de les inquietuds d’una jove colla de músics de la comarca tarragonina. Des dels seus inicis, el conjunt s’ha caracteritzat per una constant evolució musical i del seu espectacle. La progressió ha anat acompanyada d’actuacions de molt de pes dins de les festes majors del país. La mateixa ciutat de Tarragona els hi ha donat confiança per participar en les festes de Santa Tecla i Sant Magí dels darrers anys. La Baixada de l’Àliga, santa Tecla Petita i el Cercabirra són alguns dels actes més importants on la xaranga Tocabemolls ha compartit música en la capital tarragonina. A més, són els encarregats d’acompanyar la Cucafera durant la seva baixada.

A banda de la Festa Groga, durant el 2015 la xaranga està portant el seu espectacle per diverses places de Catalunya i Aragó. Després de les actuacions al Carnaval de Vilanova i la Geltrú o les festes de Sant Pere de Reus, durant l’estiu realitzaran trenta actuacions, algunes d’elles acompanyant l’Àliga de Tarragona en diversos actes del seu 30è aniversari.

VISITES: