divendres, 26 d’abril del 2013

Comença la 5ª Edició del 'Tarragona dTapes' 2013 amb 43 propostes suculentes per al paladar


Des d'aquest dijous 25 d'abril i fins el proper 12 de maig Tarragona tornarà a gaudir dels sabors i les creacions que ofereixen els diversos establiments participants del 'Tarragona dTapes' per la Part Alta, el Centre i el Serrallo.

Novament al preu de 2'50 euros per tapa+beguda els tarragonins poden tapejar de forma ocasional o bé optar a un lot de regals si completen el tapòdrom sencer amb les 43 tapes participants i els 3 cocktails de nit. 


Enguany es presenten diverses novetats. Per una banda, el Mercat Central oferirà la 'Tapa Sinpa',  una tapa gratuïta d'entre les participants que es podrà adquirir amb 5 tickets de compra. Cadascun s'obté amb compres superiors a 5 euros entre els comerços del Mercat els dimecres i dijous. D'altra banda, s'ha habilitat una aplicació pels dispositius mòbils amb les diverses tapes i locals, el mapa i informacions addicionals per poder fer i gaudir la ruta.

Una edició que torna amb un nivell culinari més elaborat i exigent per als paladars i que de ben segur tornarà a comptar amb èxit de participació. Des del 2009 en que el 'Tarragona dTapes' va arrancar, diverses ciutats veïnes s'han sumat a crear la seva pròpia ruta de tapes tenint a Tarragona com a referent.

dimecres, 24 d’abril del 2013

El programa 'Lo Sabe No lo Sabe' avui per Tarragona

Foto: NoticiesTGN

El programa 'Lo Sabe No lo Sabe' de Cuatro, presentat per Juanra Bonet, grava aquest matí per la ciutat de Tarragona segons ha informat fa una estona 'Noticies TGN'. Per les imatges del rotatiu i les d'alguns usuaris a Twitter el concurs ha estat per la zona de la Plaça Verdaguer i pel Carrer Major de la Part Alta. Ara per la Rambla Nova, coques properes al Balcó del Mediterrani.

Foto: @francescesteve

diumenge, 21 d’abril del 2013

Vídeo: Exhibició aèria 2013 a Tarragona


Aquest dissabte 20 d'abril Tarragona tenia posada la mirada al cel de la Platja del Miracle on des del Passeig i també des del Balcó del Mediterrani es va poder gaudir d'un espectacle previ a la Bicicletada Popular 2013 d'aquest diumenge. Dos avionetes de Repsol van oferir una espectacular exhibició aèria amb girs, traces de fum i tot un seguit de balls sincronitzats al cel tarragoní.


dimecres, 3 d’abril del 2013

La Casa Reial i el papa Francesc podrien visitar Tarragona a l'octubre en una multitudinària beatificació al Balcó del Mediterrani


Comença a agafar força i a estendre's la possibilitat de que Tarragona rebi la visita del nou Papa Francesc i representants de la Casa Reial Espanyola el proper 27 d'octubre amb motiu d'una multitudinària beatificació que l'Església Catòlica durà a terme a la nostra ciutat oficiada per l'Arquebisbat tarragoní. Tant és així que la data podria avançar-se al 13 d'octubre per evitar un altre compromís del pontífex i facilitar que pugui estar-hi present.

Amb motiu de l'Any de la Fe Tarragona beatificarà a més de 500 màrtirs espanyols del s.XX en l'acte més gran d'aquest tipus després del que es va dur a terme al 2007 a la Plaça de Sant Pere del Vaticà. Amb aquest motiu s'espera la l'arribada aquell cap de setmana de 70.000 fidels, i.entre els llocs possibles per acollir l'esdeveniment es trova el capdamunt de l'Avinguda Catalunya a la Muralla, la Laboral o sobretot el Balcó del Mediterrani a la Rambla Nova.

Beatificació del 2007 a la Plaça Sant Pere del Vaticà. Foto: lavanguardia.com

És evident que l'aforament de la rambla de la ciutat o altres indrets no poden equiparar-se amb la plaça vaticana i que sobta que es pugui resoldre amb facilitat. Les circumstancies requeriran un ampli dispositiu de seguretat i de recepció que despertarà si més no una gran expectació, difusió i cobertura i per al que la ciutat s'haurà de preparar. 

El que sí és segur és que Tarragona es veurà beneficiada turística i econòmicament per l'allau de nouvinguts i la seva estància pel que fa a hotels, restaurants i comerços.

Fonts: e-noticies.cat i lavanguardia.com

dimarts, 2 d’abril del 2013

'Otto Zutz', la nova alternativa d'oci de Tarragona

Aquest divendres obre portes 'Otto Zutz' a la Rambla Francesc Macià de Tarragona. 

Tot i el nom una mica estrany en la pronúncia, es tracta d'una marca ja coneguda i consolidada a Barcelona amb 27 anys de trajectòria. Ara aquesta empresa arriba a Tarragona amb una nova aposta pel 'Gastro Lounge' amb un local de 550 metres quadrats repartits en dues sales i uns altres 150 metres més en un pis superior. D'aquesta manera, el Otto distribuirà la zona de restaurant, cocteleria i dance club i espai per a esdeveniments privats.

La carta del restaurant comptarà amb plats de cuina mediterrània, fusió i asiàtica amb el xef Juan Diego Sánchez Luna, a un preu mig entre els 25 i 30 euros. Obrirà de dilluns a dissabte de 18h a 00h. Abans, entre les 18h i les 21h s'oferiran tapes i una extensa sel.lecció de vins i coctails.


El Dance Club obrirà els dijous de 00h a 05h i els divendres i dissabtes de 00h a 06h amb amplia varietat d'estils musicals per a tots els gustos.

La seva obertura a partir d'aquest divendres representa una nova alternativa i oportunitat per a l'oci nocturn de la ciutat, que en els últims anys ha "flaquejat" en aquest sentit, des de la decadència del Port Esportiu. 


L'últim que va tractar de reactivar-ho va ser la Sala Zero amb la reobertura del seu local fa uns mesos a la Part Baixa. També el desdoblament de 'Totem' amb un espai de cocteleria en el local de l'antic Frankfurt la Torre de la Rambla Vella amb perspectives d'obrir properament sala de ball en aquest indret proper a altres espais com el 'Highland', La Fabula de dalt, Pub 24 o Sala el Cau entre altres de la zona. 'Otto Zutz' pel contrari ha apostat per obrir i reactivar una nova zona de la ciutat, la Rambla de Francesc Macià. Ara caldrà veure si és o no un encert.

Fotos: Otto Zutz Perfil Facebook

'La Casa de la Festa' reobre les seves portes al públic els caps de setmana


Des d'aquest passat divendres i fins al proper 31 de desembre l'Ajuntament de Tarragona ha signat un acord per tal d'obrir 'La Casa de la Festa' els divendres, dissabtes i diumenges de forma gratuïta, gràcies al suport de Repsol, tal com han anunciat aquests dies els diversos mitjans locals.

Aquest espai cultural va néixer i obrir les seves portes en 2008 per aplegar i mostrar al públic els diversos elements festius del Seguici de Sant Magí i Santa Tecla, com són els Nanos, Gegants i Bestiari, entre altres, junt amb la seva història i informació. Ara feia un temps que l'indret restava tancat per manca de finançament, problema que per ara queda resolt per l'ajuda dipositada per part de l'empresa Repsol que cada any col.labora activament en les festes de la ciutat.

També s'hi duran a terme activitats, tallers, presentacions d'actes de les diverses entitats culturals i com a local d'assaig de l'Escola Municipal de Música i de l'Aula de Música Tradicional i Popular "El Tecler" de la Generalitat de Catalunya.

Per als visitants, 'La Casa de la Festa' obrirà tots els divendres, dissabtes i diumenges de 2013, fins i tot els festius, en els següents horaris: 

Horari d’hivern (del 25 de setembre al 23 de juny)
-Divendres, de 9 a 13 h.
-Dissabtes, de 10 a 14, i de 17 a 20 h.
-Diumenges, de 10 a 14 h.

Horari d’estiu (del 24 de juny al 24 de setembre)
-Divendres, de 10 a 13 h.
-Dissabtes, d11 a 14 i de 17 a 20 h.
-Diumenges, d’11 a 14 h

'El Gran Dictat' de TV3 farà un càsting aquest dijous a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona


Presentat per Òscar Dalmau, 'El Gran Dictat' és el concurs de TV3 on el protagonista és el català actual, del carrer. El programa convida a participar a tothom que tingui un bon domini de la llengua i ganes de passar-ho bé. 

Aquest dijous s'hi farà càsting a Tarragona, concretament a la Universitat Rovira i Virgili, i tots els interessats han d'escriure prèviament un correu a elgrandictat@tv3.cat o trucar al 93 552 63 89 per apuntar's-hi.

VISITES: