dissabte, 28 de juliol del 2012

Vídeo: Tràiler de 'Crossing Límits' que s'entrena el 19 de setembre al Plà de la Seu de Tarragona


El proper 19 de setembre serà estrenat al Plà de la Seu de Tarragona, davant de la Catedral, 'Crossing Límits'. Es tracta d'n projecte de dansa i patrimoni d'Andrea Eidenhammer interpretat per Emma Garau en les alçades de diversos indrets de la ciutat. A continuació un tastet, el tràiler:

divendres, 27 de juliol del 2012

El Mercat Central de Tarragona ha dut a terme aquest matí la 2ª Edició de Cuina en Directe

Es vol posar en marxa un canal de cuina per Internet

L'Associació de Venedors del Mercat Central de Tarragona ha dut a terme aquest matí la segona edició de Cuina en Directe amb un stand on el cuiner David Solé del Restaurant El Barquet ha el.laborat dues receptes davant l'atenció de clients i curiosos.

L'esdeveniment ha estat enregistrat en vídeo per tal de dur a terme properament una web i un canal de cuina a Internet on oferir els plats i receptes amb l'objectiu d'incentivar la cuina, els plats i els productes de Tarragona i El Mercat.

dijous, 26 de juliol del 2012

2ª Edició de Cuina en Directe aquest divendres al Mercat Central

Aquest divendres el Mercat Central de Tarragona acull la 2ª Edició de Cuina en Directe. L’Associació de Venedors del Mercat Central de Tarragona instal.larà a l'interior del recinte comercial un stand on s'elaboraran receptes de cuiners d'alguns dels restaurants de la ciutat. Els clients que s'apropin podran veure en directe la seva elaboració i cocció. A més, podran fer-ne un tast dels plats elaborats posteriorment de forma gratuïta.

dimarts, 24 de juliol del 2012

Multes de 120 euros per no tirar la brossa dins dels contenidors o fora de l'horari establert

A partir del proper 1 d'Agost l'Ajuntament de Tarragona començarà a multar a aquells veïns, restauradors i comerciants que no dipositin la seva brossa dins dels contenidors o ho facin fora de l'horari establert. Amb aquesta sanció de fins a 120€ el consistori pretén acabar amb aquesta problemàtica present a tota la ciutat i sobretot a la Part Alta.

Les deixalles i brossa al voltant dels contenidors i a peu de carrer no només suposen una molestia venal, sinó també un negatiu impacte visual a la zona més turística i patrimonial de la ciutat.

Tot i així, a la Part Baixa aquest problema també està present. Com es pot veure a la imatge, uns cartells al Carrer Lleó denuncien, més enllà de les nombroses faltes ortogràfiques, l'actitud dels veïns i la falta de contenidors. 

Concentracions contra les participacions preferents a Tarragona

Entre 40 i 50 persones s'han concentrar aquest matí a Tarragona contra les polèmiques participacions preferents. Els assistents a la Plaça de la Mitja Lluna s'han manifestat davant de Bancaja donant suport a alguns dels afectats.

És el cas d'Antonio Elías Moreno, un jubilat de 70 anys que és sent estafat pel banc i reclama els seus 9.000 euros. Porta un mes mobilitzant-se per recuperar els seus diners i per ara només li han oferit com a solució un crèdit bancari que ha rebutjat. Moreno necessita disposar dels seus estalvis i s'emociona al parlar de la delicada situació familiar que travessa.
Té una filla amb síndrome de dow i una dona que necessita ser operada de la vista. "Lo único que quiero es recuperar mi dinero, lo que yo me he trabajado" ha declarat.
Moreno ha estat recolzat per mig centenar de persones que han cridat contra "polítics i banquers" i han fet pintades i enganxat cartells als vidres de l'entitat. Posteriorment, han iniciat una marxa cap a La Caixa de la Rambla Nova animant a la gent a unir-se.
Tenen previst seguir convocant concentracions tots els dimarts a les 10.30h del matí, i que adhereixi'n més afectats.

dissabte, 21 de juliol del 2012

Programa de Festes de Sant Magí 2012

Ja està diponible en format digital el Programa de Festes de Sant Magí 2012. Pots consultar-lo (aquí).

Recorda que 'El Mirador TGN' anirà destacant els actes més rellevants de cada dia de festes i en farà cobertura d'alguns d'ells. Estigues atent/a!.

*Trobaràs també El Mirador TGN a les xarxes socials Facebook i Twitter.

dijous, 19 de juliol del 2012

Sant Magí 2012 comptarà amb 150 actes del 14 al 19 d'Agost a Tarragona

Del 14 al 19 d'Agost tornen les festes de Sant Magí 2012 a Tarragona. Enguany el programa de festes comptarà amb uns 150 actes al llarg dels 6 dies de festa, un menys que l’any passat. Reducció també en el pressupost, 80.000 euros, un 30% menys que en 2011.

Entre les novetats destaca ‘Els Sabors de Sant Magí’ que potenciarà la manca d'oferta gastronòmica en la festa petita de la ciutat. Com a caps de cartell, aquest any el macroconcert de la Tàrraco Arena Plaça del dia 14 anirà de la ma conjunta de Joan Manuel Serrat i Joaquin Sabina amb la gira 'Dos pájaros contraatacan'. El Ballet de Sant Petersburg actuarà a l'Auditori del Camp de Mart amb 'La Bella Dorment' el dia 15 i el Tricicle per la seva banda el dia 17 amb el musical 'Forever Young'.

Com a oferta familiar, l’espectacle ‘Les puces d’Struc’ de la companyia ‘La Cia Struc Magic Circus’ en una carpa situada a la Plaça Verdaguer durant totes les festes.

La reducció pressupostaria es veu reflectida en actes com la Revetlla Remullada que aquest any comptarà amb un dj enlloc d’orquestra en directe, per animar la festa d'aigua a la Plaça del Rei.

Novetats també en el canvi d'ubicació d'actes com la Sindriada que tindrà lloc al Pla de la Seu o el Festival de l’Associació de Músics davant la Capsa de Música de l’Smart Parc Tabacalera. Per la seva part, la popular Traca Final de la mitjanit de l'últim dia a la Rambla Nova es converteix enguany en una tronada que posarà punt final a les festes en acabar la processó al Carreró de Sant Magí.

El cartell de Sant Magí 2012 ha estat dissenyat per Pau Gavaldà i mostra la síndria com a protagonista, després que l'any passat ho fos l'aigua.

dimarts, 17 de juliol del 2012

Vídeo: Processó Marítima de la Verge del Carme al Serrallo 2012


Imatges de la Processó Marítima de la Verge del Carme al Barri mariner del Serrallo de Tarragona amb l'acompanyament dels gegants i la colla castellera.

diumenge, 8 de juliol del 2012

5ª Trobada Gegantera del Serrallo el proper diumenge 15 de Juliol

El proper diumenge 15 de juliol el barri del Serrallo de Tarragona es torna a vestir de festa per cel.lebrar la 5ª Trobada de Gegants en el marc de les Festes de la Verge del Carme, patrona del barri. La plantada de gegants serà a les 10h a vora mar, al C/ Trafalgar del Passeig Marítim, i la cercavila començarà a les 11.30h amb els gegants, nanos i grallers que arrencaran i ompliran de festa tots els carrers del barri mariner de la ciutat.
La trobada comptarà amb els Gegants de Calafell, els Gegants del Barri de Dalt de Mont-Roig del Camp, i els Gegants del Pla de Santa Maria, a més dels  Gegants del Barri del Port, els del Col.legi Dominiques de Tarragona, els del Casc Antic, els del Serrallo i els de Torreforta.

Vídeo: Castell de Focs Artificials 2012 a Tarragona

Pirotècnies Pirofusió, El Carmen i Igual.

Enguany Tarragona ha comptat amb una reducció de dies de Focs Artificials donat que el popular i habitual Concurs Internacional de Focs ha passat a ser aquest 2012 una mera mostra d'exhibició donades les retallades. L'any vinent s'espera poder recuperar el format de sempre i ampliar-ne els dies. Aquest dijous la ciutat va poder gaudir dels focs de la pirotècnica Pirofusió, divendres de Pirotécnica El Carmen i dissabte Pirotècnica Igual:

VISITES: