diumenge, 27 de febrer del 2011

NOU MONUMENT A LA RAMBLA NOVA: COLUMNA DEDICADA A L'ESPORT

Si a l'últim tram de la Rambla Nova, direcció al Balcó del Mediterrani, podem veure al cantó esquerre un monument dedicat a les sardanes, més amunt, just a l'alçada davant de l'edifici del Teatre de Tarragona (en construcció) d'un cantó, i la Pizzeria Il Pastificcio de l'altre, es pot veure a ma dreta un nou monument. Es tracta d'un pedestal amb part d'una columna jònica o coríntia que, ens podriem atrevir a dir que hi te a veure amb la candidatura esportiva de la ciutat del Tarragona 2017 ja que hi te gravat a les diverses cares, l'oferta esportiva de la candidatura tarragonina: "gimnàstica-futbol-atlestisme-tennis-bàsquet-tennis taula- pilota- gimnàstica rítmica- futbol sala..." i que encara no ha estat inaugurada donat que està rodejada encara de tanques urbanes de protecció/separació.

Actualització 02.03.11: El monòlit està dedicat als 125 anys del Nàstic (veure)
.

dissabte, 26 de febrer del 2011

ELS PRÍNCEPS D'ASTURIES I ARTUR MAS, PRESIDENT DE LA GENERALITAT, A TARRAGONA

NIT EMPRESARIAL CEPTA AL PALAU DE CONGRESSOS
Tarragona ha comptat amb un gran desplegemant policial i de seguretat aquest divendres 25.02.11 degut a l'arribada dels Prínceps d’Astúries i Girona i el President de la Generalitat, Artur Mas al Palau Firal i de Congressos on s'ha celebrat la Nit Empresarial 2011 organitzada per la CEPTA, un acte que aglutina cada any el conjunt de la societat civil, emprenedora i empresarial de les comarques de Tarragona i que enguany s'ha centrat en cercar els anomenats brots verds o els primers vies que permetin assolir la recuperació econòmica a través de la iniciativa empresarial. Alguns ciutadans han estat espectants a l'esdeveniment, i un reduït grup en contra del sopar de CEPTA, feia el seu propi en un carreró proper.


dimecres, 23 de febrer del 2011

TARRAGONA NO SERÀ OLÍMPICA AL 2013, POTSER AL 2017

Finalment, el veredicte ha estat que la ciutat turca de Mersin sigui la que organitzi els Jocs Mediterranis del 2013 i no Tarragona que va pasar a ser candidata amb l'eliminació de Volos (veure). D'aquesta manera però, i segons l'alcalde, hi ha moltes possibilitats de que la ciutat sí organitzi els Jocs Olímpics del 2017, objectiu inicial, cosa que es sabrà a l'octubre.
.

AVUI SABREM SI TARRAGONA 2013 ORGANITZARÀ ELS JOCS MEDITERRANIS

Avui a les 18h TARRAGONA coneixerà el veredicte sobre si es converteix en la organitzadora o no dels XVII JOCS MEDITERRANIS al 2013, i quatre anys abans del previst (2017), després de que la candidatura de Volos fos retirada. Si finalment s'aconsegueix, seria el tercer cop a la història en que s'organitzen a Espanya després de Barcelona al 1955 i Almeria al 2005. Avui mateix l'Alcalde Josep Fèlix Ballesteros donava les seves impressions a unes hores de conèixer els resultats:
Descarregar

TARRAGONA ASSETJADA (1811-2011)

LA CIUTAT COMMEMORA EL SEGON CENTENARI DE LA GUERRA DEL FRANCÈS
En el primer centenari del setge francès a Tarragona (1911), la ciutat va erigir a la Rambla Nova 'L'estatua dels despullats' en honor als herois de 1811, tots els tarragonins que s'enfrontaren a l'exèrcit napoleònic el 1811 i que, desprès d'un durissí setge, patiren tots els orrors de la repressió. Més de cinc mil assessinats, la major part degollats, seria el resum d'una follia de sang sense precedents a Catalunya. Ara, la ciutat conmemora els 200 anys amb un extens programa d'actes (veure), tal com anuncien els diversos cartells dels fanals de la Rambla Nova.

El saqueig de Tarragona:
Tarragona commemora els fets pels quals el 1811 la ciutat fos assetjada durant la Guerra del Francès, un conflicte internacional entre França i Anglaterra. El 1808, la península Ibèrica es veié involucrada per l’estratègia napoleònica, la qual necessitava el domini d’aquest territori i, especialment de Portugal, per poder fer front al poder marítim anglès de l’Atlàntic. El 6 de juny de 1808 els francesos arriben a Tarragona amb el pretext de dirigir-se vers Portugal i desprès d'assetjar i dominar altres ciutats com Lleida, Girona, Tortosa... el 4 de maig de 1811 es dictamina assetjar la nostra ciutat. El dia 22 de juny els francesos prenen possessió de la zona del port i de tota la part baixa. L’atac final s’inicia el 28 sobre la muralla de Sant Frances per una obertura feta i per on entren les tropes franceses. Finalment el combat cos a cos és a la Rambla Vella, els defensors tarragonins organitzen la defensa desesperada mentre les cinc columnes napoleòniques es despleguen ràpidament per la ciutat. La ciutat fou saquejada durant tres dies, finalitzant el 30 de juny. Pel que fa a les pèrdues humanes sofertes són molt difícils de precisar, però el que es pot extreure d’aquests fets és que van enderrocar totalment o parcialment uns 1.000 edificis, per tant, la ciutat va quedar destruïda. El 18 d’agost, ordenen als habitants de Tarragona que abandonin la ciutat, els quals marxen en direcció a Altafulla. D’aquesta manera els soldats acaben de saquejar tot el que poden del que resta a Tarragona, deixant-la sense cap defensa, és a dir, sense valor.

dimarts, 22 de febrer del 2011

'TARRACOPOLIS', EL JOC DELS TARRAGONINS

Des de fa diverses setmanes, alguns cartells als fanals de la ciutat anuncien el: 'Tarracopolis' un joc de taula al més pur estil del Monopoli pero personalitzat amb els carrers i elements de la ciutat, i que es pot aconseguir al Mercat del Fòrum i amb les compres de diversos comerços adherits, etc. tal com explica la web del propi joc (veure).

dilluns, 21 de febrer del 2011

EL BANC D'ESPANYA ES CONVERTEIX EN 'ESPAI TARRAGONA'


Si la setmana passada 'El Mirador TGN' us feia saber que El Banc d'Espanya havia obert les seves portes per a dur a terme uns serveis de neteja (veure), avui podem saber-ne els motius. L'edifici acull fins al proper 6 de març una exposició a mode de presentació del projecte que es durà a terme i que convertirà al Banc d'Espanya en L'Espai Tarragona', la nova nomenclatura per al que serà l'espai i punt turístic i cultural de la ciutat.
Avui ha estat l'inaguració/presentació, i tottarragona informa que l'obertura tindrà lloc en un any i mig, i que s'invertiran 2'5 milions d'euros per a la rehabilitació de l'edifici que comptarà amb dues sales d'exposicions al soterrani, una fixe i l'altre polivalent per a esdeveniments puntuals, mentre que la primera planta hi haurà la zona d'informació mitjançant panells tàctils, venda d'entrades per als actes que es realitzin a la ciutat, a més de cafeteria, restaurant i una botiga de productes i souvenirs tarragonins.

divendres, 18 de febrer del 2011

LIPDUB I.E.S COMTE DE RIUS (TARRAGONA)

L'I.E.S Comte de Rius de Tarragona ha estat l'últim dels centres/institucions de Tarragona en sumar-se a la moda Lipdub després de que altres com el Martí i Franqués, El Media-Markt, Hospital Joan XXIII, etc. ho fesin (veure). Tot i així, encara són molts els que no s'han estrenat en aquest estil de clip musical grabat a una sola peça i per molta gent, i segons ha pogut conèixer 'El Mirador TGN', el Col.legi de 'El Carme' també estudia realitzar-ho.

dimecres, 16 de febrer del 2011

TASQUES DE NETEJA A L'ANTIC BANC D'ESPANYA DE TARRAGONA

Avui, l'antic Banc d'Espanya de Tarragona ha obert novament les seves portes per tal de dur a terme tasques de neteja i acondicionació d'aquest edifici de 4 plantes i quasi 3.000 metres quadrats que va ser construït al 1929 a estil neoclàssic i que va tancar portes al 2003. El passat mes de març de 2010 l'edifici va obrir portes desprès de 7 anys tancat per dur a terme l'acte de cessió del banc cap a la ciutat amb la pancarta 'Ja és nostre!'. Ara per ara serà destinat a tasques de promoció turística i cultural de la ciutat, i encara que amb retràs, sembla que aquest propòsit comença a dur-se a terme per tal de que es converteixi en una realitat.

dijous, 10 de febrer del 2011

VESSAMENT A LA PLATJA PETITA DE TARRAGONA

La platja petita de Tarragona, coneguda com 'de la Comandancia' i anterior a la del Miracle, presenta aquests dies un tipus de vessament o gran taca que separa l'aigua de la vora de la sorra on les onades no van més enllà d'aquest tipus de massa, tal com podem veure a l'imatge. En els últims cinc mesos s'han donat altres 3 cassos de vessament de fuel amb Repsol com a responsable, podria tractar-se novament de la mateixa problemàtica.

dimarts, 8 de febrer del 2011

EL DIARI 'LA CIUTAT DE TARRAGONA' TAMBÉ MOSTRA LA HISTÒRIA DEL BALCÓ DEL MEDITERRANI

Si fa uns mesos (veure) 'ElMiradorTGN' va penjar de forma especial un vídeo sobre la història del Balcó del Mediterrani a Youtube (ara ja amb més de 2000 visionats), avui publiquem com a curiositat l'article/reportatge sobre la famosa barana tarragonina que apareix en l'últim número del diari quinzenal 'La Ciutat de Tarragona', qui a més ens segueix a Facebook -cosa que en fa especial il.lusió-, i el text del qual sembla una transcripció quasi exacta de la narració i expressions locutades al vídeo del blog, cosa que també ens ha fet prou gracia i simpatia. Aprofitem amb aquest guiny a fer una salutació al diari.

'TARRAGONA ENAMORA': L'ALCALDE VOL PUBLICAR UN LLIBRE SOBRE TARRAGONA AMB L'AJUDA DE FACEBOOK

L'Alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, que ja fa temps compta amb un perfil públic a Facebook on de forma mediàtica i carismàtica interactua amb els ciutadans i ''amics'' que s'hi han afegit al seu perfil, llença ara una pàgina a la xarxa social amb el nom ' Tarragona enamora'. Una iniciativa benèfica que es presenta aquesta nit al pub 'La Fàbula' del Port Esportiu i que te com a objectiu la publicació al mes d'abril, i amb Arola Editors, d'un llibre sobre la ciutat recollint les lineas, poemes, dedicatòries, etc. que els ciutadans pengen al mur de la pàgina sobre Tarragona, els seus monuments i indrets. També s'admeten imatges i fotografies originals per tal de que la més votada amb l'eina ''m'agrada'' es converteixi en portada del llibre. S'admetran donatius que aniran destinats a la 'Fundació Bona Nit' que dona servei als sense sostre de la ciutat, i el període de recollida de material és del 3 de febrer al 3 de març.
*Sembla ser que el llibre NO es possarà a la venda, pero s'admetran donatius per a la Fundació.

divendres, 4 de febrer del 2011

ANTONIO CRUZ AQUESTA NIT A LA VAQUERIA

Després de tocar a Tarragona per Santa Tecla, el reusenc Antonio Cruz, que va concedir entrevista a 'ElMiradorTGN' (veure), actua de nou a Tarragona aquesta nit a les 22.30h a la Sala Vaqueria per presentar el seu nou treball discogràfic 'Ciencias Naturales' a 10€ el preu d'entrada.

LA MODA LIPDUB A TARRAGONA

La moda Lipdub va arribar fa un temps a Tarragona i cada cop creix amb més força. Ja són un grapat els centres, institucions o grups que han gravat aquest particular tipus de clip en que la càmera recorre un espai determinat pel que diverses persones van apareixent i ajuden a completar el seu recorregut interpretant a playback un tema musical i amb un final de tots plegats. Una de les condicions, estar gravat en una sola peça i sense talls. Tot i que la Universitat Rovira i Virgili, per ara s'hi resisteix i no s'ha planejat fer-ho, encara que alguns alumnes van proposar-ho en forma de grup facebook, altres com l'Hospital Joan XXIII, la Colla Jove Xiquets de Tarragona, l'I.E.S Martí i Franquès, el Media Markt Tarragona, I.E.S Sant Pere i Sant Pau, Club Tennis Tarragona, l'I.E.S Vidal i Barraquer ja ho han fet.









Actualitzat (18.02.11):
S'afegeix I.E.S Comte de Rius:

dijous, 3 de febrer del 2011

ALGUNES LLUMS DE NADAL ES RESISTEIXEN A DEIXAR ELS CARRERS DE TARRAGONA

Si el Carrer Canyelles va ser un dels primers en vestir-se a Tarragona amb les llums nadalenques dos mesos abans del Nadal, allà pel mes d'octubre (veure), ara de igual mode, dos mesos desprès aquestes encara hi perduren.
_

VISITES: