divendres, 29 d’octubre del 2010

EL BANC D'ESPANYA (TARRAGONA) JA NO ÉS NOSTRE?

No te perquè ésser així però el cas és que ha desaparegut la gran pancarta del Banc d'Espanya 'Ja és nostre' penjada fins fa una setmana a la façana de l'edifici i casualment després de que l'EOI (Escola Oficial d'Idiomes) pengés una que hi deia 'L'escola encara no és nostra' (veure).

Imatge: El Mirador TGN
.

dissabte, 23 d’octubre del 2010

IKEA OBRIRÀ A TARRAGONA O GIRONA ABANS DE 2016

HAURÀ D'ESCOLLIR
Sembla ser que Tarragona es va expandint... Ara que tenim 'El Corte Inglés', ens fa falta un 'Ikea'!

La multinacional sueca, líder en la venta de mobles y accessoris de decoració i llar, escollirà entre Tarragona o Girona per obrir un nou centre abans del 2016 dins del seu pla d'expansió 2010-2015 en que obrirà 10 tendes a Espanya. Si Tarragona no fos en aquesta ocasió l'escollida podria acabar tenint un 'Ikea' però posteriorment a aquestes dates. Es desconeix quin seria el seu emplaçament, si pòster 'Les Gavarres', o un altre lloc.

Imatge: Google
Font: tottarragona.cat
_

FITO I FITIPALDIS A LA TÀRRACO ARENA PLAÇA

Aquesta nit el famós grup 'Fito i Fitipaldis' ha actuat a la Tàrraco Arena Plaça de Tarragona dins la seva gira 'Antes que cuente diez' compartint cartell amb 'La Cabra Mecánica'. Les entrades costaven 23 euros per avançat i 26 euros en taquilla.

Imatge 1: Google
Imatge 2: El Mirador TGN
.

EOI (ESCOLA OFICIAL D'IDIOMES) DE TARRAGONA MOSTRA PANCARTA DE PROTESTA

''L'Escola encara no és nostra''
Aquest és el missatge de la pancarta que l'EOI (Escola Oficial d'Idiomes) de Tarragona ha penjat en el seu actual edifici de la Rambla Nova. Es tracta d'una al·lusió irònica que l'escola hi fa respecte el cartell de l'edifici de l'antic Banc d'Espanya situat uns metres més amunt de la Rambla ('Ja és nostre!) degut a que tant els alumnes com els professors lamenten i pateixen les males condicions en que es troba l'actual edifici, i reclamen així que s'inicin ja les tasques de remodelació de l'antiga Chartreusse (Plaça dels Infants) per a fer el promès trasllat.
Imatges: El Mirador TGN
.

dimarts, 19 d’octubre del 2010

TARRAGONA COMENÇA A VESTIR DE NADAL ALGUNS DELS SEUS CARRERS

Tot i que queda poc més de dos mesos per l'arribada dels Nadals, Tarragona ha començat a col.locar les llums nadalenques en alguns dels seus carrers. Almenys és el cas del Carrer Canyelles, on ahir uns operaris podaven algunes de les branques dels arbres i avui col.locaven les bombetes lluminoses que cada any els cobreix.

Actualització 23.10.10 a les 00h:
Un altre carrer que ja compta amb les llums de Nadal és el Carrer Rovira i Virgili:
Imatges: El Mirador TGN
.

dilluns, 18 d’octubre del 2010

TROBEN UNA DONA I ELS DOS FILLS MORTS AL SEU PIS DEL CARRER REIAL DE TARRAGONA

Els veïns d'un pis del Carrer Reial de Tarragona van trucar ahir als Mossos d'Esquadra per la podor que s'hi desprenia de l'interior, i degut a que feia dies que no veien a la família resident, i ningú obria la porta. A l'interior van ser trobats els cosos de la mare i els dos fills en avançat estat de descomposició

Un cop més, Tarragona és noticia a totes les televisions i mitjans de comunicació per un fet tràgic. Una dona d'origen magrebí -segons unes fonts- o marroquí -segons altres-, havia estat trobada ahir a la nit morta a la banyera del seu pis en un edifici del Carrer Reial situat just al costat de l'Associació de veïns del barri. Aquestos, alertats per una forta olor/podor van alertar als Mossos d'Esquadra i aquests, donat que ningú obria la porta, van trucar més tard als bombers per poder accedir a l'habitatge. A l'interior, van trobar el cadàver de la noia de 26 anys en descomposició dins de la banyera juntament amb els seus dos fills de 2 i 6 anys coberts de cal o guix. La policia investiga i busca com a possible i principal autor dels crims al marit de la dona -de mateixa nacionalitat- pare també dels nens, i que havia protagonitzat -segons els veïns- sovints baralles amb ella. L'última, el passat dilluns tot i que ell tenia un ordre d'allunyament des del 2009 per maltractar-la. Agents socials tenien constància i feien seguiment eventual del seu cas.
Tot apunta a que l'individu hauria marxat al Marroc desprès de cometre l'esgarrifós crim.



Fonts: Diversos mitjans i agències
Imatges fotogràfiques: ElMiradorTGN
Videos: EFE, EuropaPress

.

diumenge, 17 d’octubre del 2010

EL BALCÓ DEL MEDITERRANI VESTEIX LA SENYERA CATALANA

Aquest passat divendres, el Balcó del Mediterrani presentava aquesta imatge. Una llarga senyera catalana cobria una part de la barana
Imatge: ElMiradorTGN

dimecres, 13 d’octubre del 2010

COMENCEN LES TASQUES DE DEMOLICIÓ DE L'EDIFICI DE L'HOSTAL DEL SOL DE TARRAGONA

Avui ha estat el dia assignat per començar les tasques per tal de tirar a terra l'històric però ja fa temps abandonat Hostal del Sol a Tarragona, que va tancar les seves portes al 1976 després de diverses disputes entre les famílies propietàries de l'edifici. Des d'aleshores, l'edifici de 8 plantes i vistes al mar, ha estat motiu de queixa per incendis, danys a l'entorn i per convertir-se en lloc ideal de diversos grups ocupes, fins que fa un temps va ser tapiat per impedir-ne l'accés. Al 1998 una sentència va declarar que la seva estètica danyava l'imatge de les muralles i el Pretori Romà, i l'Ajuntament va decidir que fos derrocat. Aquesta tasca però, sembla que es perllongarà possiblement en diversos dies ja que aquest mig dia els operaris tan sol havien començat a adaptar l'entorn per a una segura demolició manual que no afecti als edificis propers. Està previst que l'Ajuntament aprofiti la zona que hi quedarà per ampliar els jardins i Passeig de Sant Antoni, anexos al Palau de la Diputació.

Actualització 19.28h: Aquesta tarda sobre les 19h, l'obra estava paralitzada i l'edifici seguia en peu, sense cap tipus de canvi.

Imatge: El Mirador TGN
Dades informatives: Europa Press (Agost 2010)
.

dilluns, 11 d’octubre del 2010

INUNDACIONS A TARRAGONA

Com podem veure en aquest vídeo penjat per un vídeo-aficionat, les pluges d'aquests últims dies han ocasionat inundacions en alguns indrets de la ciutat de Tarragona com la Plaça Imperial Tàrraco:

diumenge, 10 d’octubre del 2010

SOMIADORS DE TARRAGONA

CURIOSITATS
Dins la secció 'Curiositats' del blog podem incloure aquesta imatge de portada del passat divendres al Més Tarragona en que un cartell de 'El Corte Inglés' anuncia: ''Busquem somiadors'', i just davant s'hi troven els representants polítics en la seva visita al Centre Comercial. Aquí queda...

Imatge: MésTarragona
.

divendres, 8 d’octubre del 2010

VÍDEO: APERTURA EL CORTE INGLÉS DE TARRAGONA

Aquest matí a les 10h Tarragona ha estrenat nova ''atracció turística''. Es tracta de l'apertura de 'El Corte Inglés' que després de molt de temps en construcció i moltes setmanes anunciant-se, avui ha arribat el dia en que s'ha estrenat. Escales automàtiques amunt i escales automàtiques avall, centenars de tarragonins han anat a primera hora a fer un tomb i a passejar per les instal.lacions del complex de 6 plantes entre alimentació, roba, oci, restaurant-cafeteria... Alguns mitjans apunten el voltant dels 30.000, els visitants diaris que s'espera rebre aquest cap de setmana i pont del Pilar.

Imatges d'aquest matí a les 10h en l'esperada apertura de 'El Corte Inglés' a Tarragona:

diumenge, 3 d’octubre del 2010

CONCURS DE CASTELLS 2010 AVUI A LA TÀRRACO ARENA PLAÇA

Jornada Castellera
Es tracta del XXIII Concurs de Castells però el primer organitzat a la Tàrraco Arena Plaça (abans Plaça de Braus) tot i que ve a ésser la mateixa ubicació, aquest any els castells es faran sota la nova cúpula que probablement estigui oberta per a una necessaria ventilació en un espai en el que hi haurà reunida tanta gent. La plaça acollirà ni més ni menys que a 6.000 persones: 3.000 entrades es van possar a disposició de les entitats i les altres 3.000 es van esgotar 20 minuts després de posar-se a la venta.

L'ordre d'actuació serà el següent:

1a subronda
A1 - Colla Jove Xiquets de Tarragona
B1 - Colla Joves Xiquets de Valls
C1 - Castellers d ela Vila de Gràcia
C2 - Castellers de Barcelona
C3 - Xiquets del Serrallo
B2 - Castellers de Lleida
A2 - Castellers de Vilafranca

2a subronda
A3 - Capgrossos de Mataró
B3 - Castellers de Sants
C4 - Nens del Vendrell
C5 - Castellers de Sant Pere i Sant Pau
C6 - Xicots de Vilafranca
B4 - Xiquets de Tarragona
A4 - Colla Vella dels Xiquets de Valls

TV3 emetrà 2 hores en directe del concurs i en 3D.

dissabte, 2 d’octubre del 2010

MULTES PER ENTRAR AMB VEHICLE A LA PART ALTA

Un cop iniciat el mes d'octubre, ha començat de forma estricta la prohibició d'accés amb vehicle a la Part Alta de Tarragona sense la targeta de resident/veí, per fer el casc antic més peatonal. Ja s'han produït algunes multes: 100€ per accés i 200€ per estacionament. Tot i així, a diferencia del Portal del Roser, el Portal del Passeig de Sant Antoni encara no compta amb un mecanisme o forma de control...

Imatges: El Mirador TGN
.

VISITES: